Veilig op weg in de herfst!

Bij Autobedrijf BNA kunnen wij voor u een herfst check doen, zodat u veilig uw weg kunt vervolgen! Autobedrijf BNA is uw adres voor de accu, banden, ruitenwissers en schone ruiten!

De herfst is het jaargetijde met de meeste verrassingen voor automobilisten. جون هولدينغ Hoe maakt u uw auto klaar voor deze hectische periode? 

Toenemende buien, een laaghangende zon en kouder weer… De teisteringen van de herfst kunnen overweldigend zijn. De rijomstandigheden idem dito. Daarom is het van belang uw auto en uzelf voor te bereiden. Vijf tips om veilig door de herfst heen te komen.

1. Schone autoruiten 
Maak regelmatig de ramen aan de binnen- en buitenkant schoon. Dat lijkt een inkoppertje, maar ervaring leert dat dit punt nog lang niet altijd wordt opgepakt. Terwijl u simpelweg minder ziet als de ramen smerig zijn. En als u dan toch bezig bent: check ook of er nog voldoende ruitensproeiervloeistof in het reservoir zit en controleer de rubbers van de ruitenwissers. Wanneer ze uitgedroogd aanvoelen of strepen achterlaten zijn ze aan vervanging toe. Ga daarnaast nooit rijden met beslagen autoruiten.

2. Doe de zonnebril nog niet weg
Zomer voorbij, zonnebril weer in de la in huis. Maar wacht eens even… In de herfst komt u veelvuldig een laaghangende zon tegen. Rijden met een laaghangende zon zonder zonnebril vermindert uw zicht aanzienlijk. Daarom is juist in de herfst en winter de zonnebril een essentiële accessoire voor onderweg.

3. Werken uw lampen? 
Typisch herfst; het is later licht en eerder donker. Zorg er daarom voor dat de lampen van de auto goed werken en schoon zijn. Zet de verlichting daarnaast niet alleen aan als het donker is. Ook bij laagstaande zon of mist vergroot het de zichtbaarheid. Bovendien is het buiten de bebouwde kom altijd beter om overdag met verlichting aan te rijden.

4. Doe de bandencheck 
Vochtige wegen en een wegdek met bladeren verlengen de remweg. Houd daarom genoeg afstand tijdens het rijden en check de spanning en het profiel van de banden. العب واربح المال الحقيقي De juiste spanning en profieldiepte van de band zorgen voor betere grip op de weg. Extra voordeel? Uw auto verbruikt hierdoor minder brandstof. عاوز العاب النت

5. Goed werkende accu 
Ook in de herfst kan het ineens heel koud worden. Zorg daarom voor een goed werkende accu. Dat bespaart u heel wat ellende bij het starten na een koude nacht. Accu’s kunnen niet zo goed tegen kou. Is uw accu ouder dan vijf jaar, dan kunt u deze beter vervangen. De accu’s die tegenwoordig gemaakt worden, hebben vaak een lampje dat aangeeft of de accu nog goed is.

 

 

Openingstijden

Maandag09:30 - 17:30
Dinsdag09:30 - 17:30
Woensdag09:30 - 17:30
Donderdag09:30 - 17:30
Vrijdag09:30 - 17:30
ZaterdagGesloten
ZondagGesloten

Laatste berichten

Bereken uw route

Plan hier uw route naar: Autobedrijf BNA

Contact

Autobedrijf BNA
Autobedrijf BNA
Caledoniastraat 5
5047 TZ Tilburg
Telefoon: 013 - 570 48 31
E-mail: [email protected]

Privacy policy
Cookie policy